Press release: 1996-11-01: Spelletjeskanaal SEGA Channel op Rotterdams kabelnet

From Sega Retro

Logo-txt.svg
This is an unaltered copy of a press release, for use as a primary source on Sega Retro. Please do not edit the contents below.
Language: Dutch
Original source: Eneco (archived)


This article contains untranslated text or images that are written in Dutch.

The original text should stay, but please improve the quality of this article by providing a supplementary English translation.

  • Nederlands
  • English
PERSBERICHT

1 november 1996

Spelletjeskanaal SEGA Channel op Rotterdams kabelnet


Kabelexploitant ENECO start 6 november 1996 met de doorgifte van het signaal van SEGA Channel in Rotterdam. Dit spelkanaal biedt 25 verschillende spellen in vijf categorieën, zoals de arcadespellen Bugs Bunny, puzzels in The Family Room, racen en vliegen in de rubriek Strategy en avonturen in Speedway. Elke maand wordt het grootste deel van de spellen vernieuwd. 

Rotterdam is de eerste gemeente op het Europese vasteland waar de tv-kabel ook spelletjes thuis brengt. Hoogvliet volgt wat later. De introductie is mogelijk doordat het kabelnet in Rotterdam nu voor een groot deel is omgebouwd, waardoor nu ook andere diensten aangeboden kunnen worden.

Iedere Rotterdamse eigenaar van een SEGA 16 bits Megadrive spelcomputer kan de spelletjes 24 uur per dag spelen. Met een speciale decoder kunnen de spelers 25 verschillende spellen in hun spelcomputer laden en spelen. Deze decoder kost f 399,- (huurkoop voor 3 maal f 140,- kan ook). Daarnaast vraagt ENECO een abonnements prijs van f 19,95 per maand voor het beschikbaar stellen van het signaal.

De klant die de decoder aanschaft (bij ENECO met een telefonische bestelling via het gratis telefoonnummer 06-0603 of bij de gespecialiseerde spelletjeswinkels Future Zone, Super Club, The Champ, Beeld en Geluid en Computer City), installeert deze zelf. Vervolgens belt hij ENECO, waarop de decoder direct op afstand wordt ingeschakeld. Binnen 5 dagen moet de aanmeldingskaart ingestuurd zijn om het abonnement in te laten gaan. Voor minderjarigen moeten de ouders het abonnements-contract tekenen. De kosten van het abonnement worden door ENECO KabelTV & Telecom geïnd.

ENECO verwacht met deze 'nieuwe' toepassing van de kabel zowel de bezitters van een geschikte spelcomputer een interessant aanbod te kunnen doen als de spelers die nog moeten beginnen. De kosten zijn lager dan bij de regelmatige aanschaf van spelcassettes en het spelaanbod is veel groter. Als SEGA Channel een succes blijkt zal ENECO ook in andere geschikte netten, zoals in Dordrecht, de spelletjes gaan doorgeven. Besluiten hierover zijn medio 1997 te verwachten.